Transaksjonsrådgiver – Et smartere alternativ til bedriftsmeglere

Transaksjonsrådgiver

Planlegger du å selge bedriften din? Eller kanskje kjøpe en? Nielsen Valuation Group har lang erfaring med selskapstransaksjoner. Vi som uavhengige rådgivere har en tilnærming som skiller seg fra tradisjonelle næringsmeglere. Det kan gi deg mange fordeler i forbindelse med salg av din bedrift. Vi tilbyr tjenester for bedriftsformidling i hele Norge och Sverige.

Bedriftsmegling uten provisjon

Nielsen Valuation Group tar ingen provisjon i forbindelse med at vi formidler en virksomhet. I stedet tar vi ut en månedlig fastholder som rådgiver. Det gir ofte fordeler for både kjøpere og selgere.

Kontakt oss for et tilbud

Selskapsformidling med Nielsen Valuation Group

Nielsen Valuation Group er en uavhengig M&A-rådgiver som hjelper deg gjennom hele transaksjonen – uansett om du planlegger å kjøpe et selskap eller har bestemt deg for å selge ditt livsverk.

Tanken vår er å fungere som en støtte gjennom hele prosessen – fra øre til brød. Skal du selge bedriften din, inkluderer dette blant annet å sørge for at du får en riktig verdivurdering og finne rett kjøper. Ofte er kjøperen en konkurrent, kunde eller leverandør.

Ønsker du å kjøpe et selskap går vi ut og sonderer markedet for å identifisere mulige kjøpsobjekter. Sammen vurderer vi kandidatene og deretter gjør vi en bedriftsbefaring. Det er slik vi mener et ekte selskapsbyrå skal fungere.

Vi er et smartere alternativ til bedriftsmeglere. Uansett om du skal selge eller kjøpe et selskap, er vi der hele tiden og hjelper til med alle praktiske spørsmål som dukker opp. Fra idé til kjøpekontrakt er signert.

Hvilke typer selskaper formidler vi?

Vi utfører bedriftsmegling for bedrifter i alle størrelser, selv om fokuset vanligvis er på små og mellomstore bedrifter med en omsetning fra 25 millioner opp til 500 millioner.

Nielsen Valuation Group formidler selskaper i de fleste bransjer, men vi samarbeider ikke med lokale selskaper som restauranter og butikker. Vi gir deg imidlertid gjerne tips om hvor du kan henvende deg angående denne type virksomhet.

Bedriftsmeglere vs. Nielsen Valuation Group

Vi får ofte spørsmål om hvordan vi skiller oss fra en vanlig firmamegler og den vanlige firmameglingen.

Nielsen Valuation Group er ikke en tradisjonell bedriftsmegler. Vi jobber som en uavhengig M&A-rådgiver innen alle typer selskapsmegling som vi driver med.

Hva er forskjellen?

En bedriftsmegler håndterer hele salgsprosessen til din bedrift og tar provisjon på salget. Ofte kommer et oppstartsgebyr. Tjenestene deres inkluderer annonsering og visning av virksomheten din.

Nielsen Valuation Group fungerer som en uavhengig rådgiver ved kjøp eller salg av en virksomhet. For den jobben krever vi en månedlig retainer, men vi tar aldri provisjon på selve transaksjonen.

Våre tjenester inkluderer å finne en passende kjøper hvis du skal selge din bedrift. Eller for å finne et selskap som er til salgs hvis du ønsker å kjøpe en bedrift.

Fordeler med måten meglere jobber på

Det er egentlig ikke noe galt med bedriftsmeglerens tilnærming. Det handler mest om hvilken type bedrift bedriftsbyrået selv viser til.

Det er faktisk en vanlig måte å kjøpe eller selge småbedrifter på og da fungerer det ofte bra.

Det er også lurt å bruke en selskapsmegler for et flertall av alle de lokale selskapene som kjøpes eller selges. Kort sagt – i situasjoner hvor det kan være mange ulike kjøpere.

Fordeler med å ha en uavhengig M&A-rådgiver

Dersom selskapet du ønsker å selge eller kjøpe ikke er et veldig lite eller helt lokalt selskap, har du sannsynligvis mye å tjene på å ansette oss som M&A-rådgiver i stedet for selskapsmegler.

Vi er verken selgere eller partiske. Derfor er det lettere å vinne kjøperens tillit hvis du ønsker å selge virksomheten din. Denne tilnærmingen er vanlig blant større bedrifter og det er også vår tilnærming for mellomstore bedrifter.

Det samme gjelder egentlig hvis du er interessert i å kjøpe en bedrift. Da er det en fordel at vi er uavhengige fordi det gir oss flere åpne dører når vi utforsker terrenget på jakt etter et passende selskap å kjøpe.

En annen fordel er at du ikke betaler noen provisjon eller forpliktelsesgebyr. I stedet betales en månedlig tilbakebetaling under prosessen. Selger du et selskap beholder du 100 prosent av kjøpesummen.

Det er mange problemer knyttet til å ha en rådgiver som er økonomisk engstelig for at transaksjonen skal gjennomføres. Dette kan føre til stressende transaksjoner, eller transaksjoner som kanskje ikke har funnet sted i det hele tatt.

En M&A-rådgiver kan hjelpe deg med å kjøpe eller selge en bedrift. Det er et godt alternativ til å ansette en selskapsformidler for selskaper som ikke er strengt lokalt forankret.

Hvorfor bør jeg ansette en transaksjonsrådgiver i stedet for en bedriftsmegler?

En transaksjonsrådgiver (eller M&A-rådgiver som det også kalles) er en upartisk støtte for både selgere og kjøpere før en forretningstransaksjon. Rådgiveren kan blant annet hjelpe til med forberedelser, korrekte verdivurderinger, en grundig due diligence og holde oversikt over alle formaliteter og juridiske forhold som oppstår i forbindelse med fusjoner og oppkjøp.

Ansett en kvalifisert M&A-rådgiver i stedet for en bedriftsmegler

Ønsker du å selge eller kjøpe en bedrift er det viktig å få hjelp av noen som har god kunnskap og erfaring med forretningstransaksjoner. Det kan virkelig lønne seg. Nielsen Valuation Group er en uavhengig rådgiver som vil hjelpe deg gjennom hele transaksjonen.

Kontakt oss nå

Våre tjenester

Nielsen Valuation Group tilbyr de mest kvalifiserte tjenestene knyttet til bedriftstransaksjoner.

  • Selskapsformidling
  • M&A selskapsoppkjøp
  • Selger selskaper
  • Kjøp et selskap
  • Due Diligence
  • Verdivurdering

Meklingen skjer i alle tilfeller i form av uavhengig rådgivning. Vi krever aldri provisjon på transaksjonen.

Selskapsformidling

Vår firmamegling gjennom uavhengig rådgivning er et smart alternativ til å bruke en «klassisk» firmamegler. Enten du skal kjøpe eller selge en bedrift, hjelper vi deg gjennom hele prosessen. Hos oss får du en ekspert og rådgiver fremfor en tradisjonell bedriftsmegler.

Vår ekspertise omfatter både økonomiske og juridiske aspekter samt teknisk kunnskap for å vurdere hver enkelt bedrifts unike situasjon. Vi står som en uavhengig part mellom kjøpere og selgere, noe som øker sannsynligheten for en gjensidig vellykket handel.

M&A – Bedriftsoppkjøp

Nielsen Valuation Group har lang erfaring med å bistå mellomstore og store selskaper i forbindelse med selskapsoppkjøp og fusjoner. Vi er med gjennom hele reisen – fra strategifasen, gjennom transaksjonsfasen og til slutt gjennom integrasjonsfasen.

Vår filosofi er at det aldri er bra å bruke en og samme mal for alle bedriftstransaksjoner. Hver M&A er unik.

Siden det sjelden er et stort antall sammenlignbare selskaper, trengs en annen tilnærming enn den som selskapsmeglere ofte har i forbindelse med en selskapsmegling. Her kan vi som rådgivere i stedet bidra til å tilpasse opplegget slik at det passer ditt formål med bedriftsoppkjøpet på best måte.

Les mer om M&A – Bedriftsoppkjøp

Selger selskaper

Vil du selge bedriften din? Nielsen Valuation Group hjelper deg gjennom hele salgsprosessen – fra utarbeidelse til kontrakt er signert og du har pengene i hånden.

Vi hjelper deg å forbedre verdien av virksomheten uten å forskjønne. Det er ting du må gjøre og ting du helst bør gjøre før et salg. Vi tør påstå at vi kan bidra med verdiskapende rådgivning på en måte som de fleste næringsmeglere sjelden lykkes med, selv om de tar provisjon.

Som en del av salget foretar vi også en jevnlig verdivurdering av din virksomhet med normalisering av regnskapet. Det gir den beste balansen mellom betingelsene for å selge til en god pris og å finne en passende kjøper.

Les mer om å selge selskaper

Kjøpe en bedrift

Nielsen Valuation Group kan bistå med råd dersom du ønsker å kjøpe en bedrift. Å kjøpe et selskap handler mye om å identifisere selskaper og så også lykkes med å presentere tilbudet ditt.

Som en uavhengig transaksjonsrådgiver er det lettere for oss i Nielsen Valuation Group å henvende seg til potensielle kjøpskandidater og få deres tillit. En bedriftsmegler har sjelden samme tilgang til den type selskap vi har.

Er du interessert i å kjøpe et mellomstort selskap, har du mye å tjene på å ansette oss som transaksjonsrådgiver sammenlignet med å bruke tradisjonell selskapsmegling.

Les mer om kjøp av bedrift

Due Diligence

Når vi bistår deg med råd i forbindelse med en forretningstransaksjon, er due diligence ofte en del av prosessen. Du som kjøper vil vite hva det er du kjøper. Er du selger har du også godt av at en uavhengig part selv utfører kontrollen.

Næringsmeglere utfører også selskapsbeskatning, men det er som regel med en annen tilnærming enn det vi har.

Det er vår overbevisning at du som kunde ikke skal måtte betale for en due diligence etter «platemodellen» hvor alle deler følger med uansett om du trenger dem eller ikke. Vi skreddersyr alltid opplegget slik at du får svar på akkurat de spørsmålene som er aktuelle i forbindelse med firmaetaten. Det sparer både tid og penger.

Les mer om vår Due Diligence

Nielsen Valuation Group er en M&A-rådgiver som hjelper deg med å kjøpe eller selge din bedrift i Norge.

Vanlige spørsmål og svar om firmameglere og firmamegling

Hvilke steder i Norge tilbyr du transaksjonsrådgivning?

Nielsen Valuation Group dekker hovedsakelig Oslo-regionen i Norge, men kan tilby våre tjenester i hele Norge ved behov. I tillegg tar vi oppdrag i hele Sverige. I England og California jobber vi mest med verdivurdering, men noen ganger tar vi på oss spesielle oppdrag, innen M&A og transaksjonsrådgivning. I New York og Florida tilbyr vi ikke transaksjonsrådgivning på stedet, men eksternt.

Hva er forskjellen mellom en M&A-rådgiver og en bedriftsmegler?

En bedriftsmegler jobber ofte på provisjonsbasis og de fokuserer vanligvis på litt mindre selskaper, ofte de som opererer på lokalt nivå. En god M&A-rådgiver krever ikke provisjon, men bruker i stedet en månedlig beholder. Rådgiveren inngår som en upartisk støtte gjennom hele avtalen. Målgruppen er vanligvis mellomstore til litt større bedrifter som ikke bare har lokalt fokus.

Hva koster en bedriftsmegler?

Bedriftsmeglere tar vanligvis mellom 5% og 12% avhengig av størrelsen på selskapet. Jo større selskapet er, desto mindre provisjonsprosent. Engasjementsgebyret kan ofte være rundt 10 % av den potensielle sluttprovisjonen.

Kan jeg jobbe som firmamegler hos deg?

Vi tar gjerne imot spontane søknader, men har ingen aktive ledige stillinger innen bedriftsformidling i Norge som vi for tiden ansetter. I Los Angeles ser vi imidlertid etter en 1099, deltid.

Christoffer Nielsen
Artikkelforfatter

Christoffer Nielsen

Uavhengig ekspert på verdivurdering av selskap, M&A & Due Diligence
[email protected]
Bøker av forfatteren

VURDERER DU Å VELGE ET BILLIGERE ALTERNATIV ELLER GJØRE VURDERINGEN PÅ EGEN HÅND?
DET ER OPP TIL DEG, MEN TENK PÅ AT…

cirkularbild1

Du risikerer å tape rettssaken hvis vurderingen ikke er vanntett.

cirkularbild2

Du risikerer at konflikten aldri blir løst, noe som kan skade forholdet til motparten.

Du risikerer å bli lurt når du inngår eller avslutter et delt eierskap.

Fortell oss hvordan vi kan hjelpe deg

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig.